6 – 9 DE JUNY 2024
10a Setmana de Gastronomia de Barcelona
Estem d’aniversari! Fem 10 anys! 10 anys de la Festa de la Gastronomia de Barcelona que volem celebrar amb tu. Acosta’t del 6 al 9 de juny a la Plaça de Catalunya, punt neuràlgic de la ciutat i porta d’entrada a la nostra estimada Rambla, on enguany tornarem a gaudir de la millor gastronomia barcelonina. Amb els millors i més reconeguts restaurants i bars gastronòmics de la ciutat, les pastisseries més exquisides i una gran representació de vins i caves, Tast a la Rambla torna amb més força que mai.
Vine a trobar cuines creatives del món i tradicionals en format de tapes i dolços amb música en directe. I no et perdis les sorpreses que estem preparant per celebrar aquest desè aniversari de Tast a la Rambla! Farem d’aquesta edició de 2024, tota una festa!
HORARIS
Dijous
12.00 a 22.00
Divendres i dissabte
12.00 a 00.00
Diumenge
12.00 a 22.00
LLOC
Plaça de Catalunya
Restaurants i Pastisseries
Les croquetes d’en Nandu Jubany
Nandu JubanyCroqueta de rostit, croqueta d’espinacs amb panses i pinyons, croqueta de sobrassada amb formatge

Tapas 24
Toni MoragoBunyols de bacallà amb mel i llimona

Casa Amàlia 1950
Robert QuispeMollete de costella de porc ibèric de gla Maldonado amb salsa ‘anticuchera’ i cacauet, coriandre i ceba envinagrada

Casa Guinart
Óscar ManresaBomba de la Barceloneta

La Pau
Joves treballadors/es del restaurant La PauEsqueixada de bacallà amb albercocs i tomàquets

Frankie Gallo Cha Cha Cha
Javi SánchezPizza carbonara i tòfona

L’Atelier
Eric OrtuñoLa llimona

Pastisseria Mervier Canal
Lluís EstradaMojito

Pastisseria Escribà
Christian EscribàCake Soda

Sant Croi
Albert RocaLes braves dolces de La Rambla

Pastisseria Ochiai
Ken OchiaiHomenatge a Toriyama

Oriol Balaguer
Oriol BalaguerOh la la chocolat!!

Bar El Pollo
Javier Sanchez Llano
Calamarsons amb la tinta

El Filete Ruso
Eric Raoul NguenaPulled porc ecològic de pagès

Nectari Restaurant
Jordi EsteveTàrtar de salmó salvatge d’Alaska, amb espirulina i bitxo

Casa de Vivi- Fauna Restaurant
Jordi DelfaFideus a la cassola amb presa ibèrica de gla, costelles de porc i gamba vermella

The Fish and Chips Shop
Alam BrothersFish & Chips de gallineta amb patates fregides, salsa tàrtara i chutney de mango

Mae
Germán Espinosa & Diego MondragónSalmó, meunière de guanàbana, mostassa i safrà

Al Grano by Telefèric
Aziza el BachiriArròs melós de botifarra, ceps, carxofa i ceba caramel·litzada

Llamber
Francisco Heras & Ángel Palacios
Nyoqui de patata i formatge Varé i tòfona d’estiu

Don Giovanni Barcelona
Andrea Tumbarello & Ezequiel ÁlvarezFagottini farcits de formatge i pera amb crema de formatge gorgonzola

Restaurant Blanc
Marc de MartínBao MOBCN amb xai guisat amb ratafia i iogurt cremós d’herbes fresques

Dos Pebrots
Takeshi Somekawa & Albert RaurichKebab de xai

Tandoor
Iván SurinderArròs punbaji d’au amb raita de iogurt especiat

Kamikaze
Enric Buendia & Arístides RibaltaBikini Tonkatsu

Moka
Gonzalo MartínezRotlle de porc rostit a baixa temperatura amb formatge gouda, ceba caramel·litzada i maionesa BBQ

Casa Xica
Marc Santamaría & Raquel BlascoCrispetes cruixents de porc cantonès

Coya Restaurant & Pisco Bar
Giacomo Uzzo
Empanades de cap de bestiar amb salsa d’all

Cecconi´s Barcelona
Matteo FrigoliPaccheri, ‘Nduja, tomàquet San Marzano i burrata

Pepa Tomate
Josep CarbonellNew York roll català (pa de croissant, burger ibèrica blanca i negra, ceba escalivada i ketxup de romesco)

Ceviche 103
Manuel Alvarado
Llet de tigre ‘carretillera’ amb llardó de calamar

Bodega Amposta
Txema MartínezCigrons amb gambots

Virens
Rodrigo de la CalleEntrepà de pastrami amb col llombarda, maionesa d’all confitat i fulles de mostassa

Manioca Gluten Free
Patricia MartinsDaus de tapioca amb ketchup de guaiaba

Bar Alegria
Tomás Abellan
Truita trufada del Bar Alegria

Familia Nuri
Alex Jiménez
Arròs de pollastre a l´ast amb poma rostida i alloli fumat

ACTIVITATS MUSICALS
DIJOUS 6

Acte inaugural

COPA AMÈRICA A BARCELONA - NOVA ZELANDA: Hiro'a Māohi

Escudero Sax

Kanela & Kaku
DIVENDRES 7

COPA AMÈRICA A BARCELONA - EUA: Swing Maniacs

COPA AMÈRICA A BARCELONA - FRANÇA: CHARADA - "Récital Sous le Ciel De Paris"

Aldala

La Banddarra
DISSABTE 8

COPA AMÈRICA A BARCELONA - SUÏSSA: Taller infantil de xocolata suïssa

COPA AMÈRICA A BARCELONA - ITÀLIA: Trio Laura Milazzo

Aldala

Kanela & Kaku
Participants
Restaurants
Bar Alegria
Bar El Pollo
Bodega Amposta
Casa Amàlia 1950
Casa de Vivi
Fauna Restaurant
Casa Guinart
Casa Xica
Cecconi’s Barcelona
Ceviche 103
Coya Restaurant & Pisco Bar
Don Giovanni Barcelona
Dos Pebrots
El Filete Ruso
Família Nuri
Frankie Gallo Cha Cha Cha
Kamikaze
La Pau
Les croquetes d’en Nandu Jubany
Llamber
Mae
Manioca Gluten Free
Moka
Nectari Restaurant
Pepa Tomate
Restaurant Blanc
Tandoor
Tapas 24
The Fish and Chips Shop
Virens
Pastisseries
L’Atelier
Oriol Balaguer
Pastisseria Escribà
Pastisseria Mervier Canal
Pastisseria Ochiai
Sant Croi
COPA AMÈRICA A BARCELONA. Dotze cultures, dotze gastronomies
Selecció de 12 tapes en representació dels 12 països presents a la regata
Nova Zelanda
Regne Unit
Suïssa
Itàlia
EUA
França
Espanya
Països Baixos
Canadà
Alemanya
Suècia
Austràlia
Espai vi – Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025
Selecció de vins i caves de Catalunya de la mà de:
Clos Pons
Mas Rodó
Portell
Canals & Munné
Maset
Estrella Damm
Cerveses, aigua i refrescs
Saborea Lanzarote
Experiència Gastronòmica guiada a través d’un àpat informal maridat amb vins del volcà
Cellers de Lanzarote:
Bodega Erupción
Bodega La Geria
Bodega Los Bermejos
Bodega Vulcano de Lanzarote
Lágrima de Malvasía Volcánica
Centros de Arte, Cultura y Turismo de Lanzarote
Selecció de tapes de la gastronomia de Lanzarote
Formatges de Lanzarote
Papas arrugadas, pernil canari i mojos
Fideus costers
Crodino & Aperol Spritz
Vermuts Cinzano, Crodino Spritz sense alcohol i Aperol Spritz
Andorra, Gastronomia d’Alta Muntanya
Selecció de formatges i vins
Segura Viudas
Selecció de vins i caves
Bico de Xeado
Gelats artesanals
Restaurantes
Bar Alegria
Bar El Pollo
Bodega Amposta
Casa Amàlia 1950
Casa de Vivi
Fauna Restaurant
Casa Guinart
Casa Xica
Cecconi’s Barcelona
Ceviche 103
Coya Restaurant & Pisco Bar
Don Giovanni Barcelona
Dos Pebrots
El Filete Ruso
Família Nuri
Frankie Gallo Cha Cha Cha
Kamikaze
La Pau
Les croquetes d’en Nandu Jubany
Llamber
Mae
Manioca Gluten Free
Moka
Nectari Restaurant
Pepa Tomate
Restaurant Blanc
Tandoor
Tapas 24
The Fish and Chips Shop
Virens
Pastelerías
L’Atelier
Oriol Balaguer
Pastisseria Escribà
Pastisseria Mervier Canal
Pastisseria Ochiai
Sant Croi
Programa d´activitats
SHOWCOOKINGS I TASTOS
SHOWCOOKING 1
DIJOUS 6
Moderador: Salvador García Arbòs
16.00 - 16.45
Moments. Modificació de la tradició
Raül Balam, Xef a Moments
17.15 - 18.00
Cuina peruana amb producte local
Tomás de la Paz, Cap de Cuina a Yakumanka
18.30 - 19.15
Univers vegetal en tapes d'autor by Tapas 24
Toni Morago, Cap de cuina a Tapas 24
19.45 - 20.30
Ceviche entre el Mediterrani i el Pacífic
Manu Alvarado, Xef executiu a Grupo Ceviche
DIVENDRES 7
1001 SABORES - REGIÓN DE MURCIA
Moderador: Lluís Bofill
12.30 - 13.45
1.001 Sabores Región de Murcia (activitat sota invitació)
Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla
14.00 - 14.45 / 15.00 - 15.45 / 16.00 - 16.45
Showcooking 1.001 Sabores Región de Murcia
Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla
17.00 - 17.45
Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia
Antonio Chacón, Sommelier de la Región de Murcia
18.00 - 18.45 / 19.00 - 19.45 / 20.00 - 20.45 / 21.00 - 21.45
Showcooking 1.001 Sabores Región de Murcia
Rodi Fernández, Xef executiu del Grupo Taúlla
DISSABTE 8
COPA AMÈRICA A BARCELONA
Moderador: Lluís Bofill
12.30 - 13.15
SHOWCOOKING INAUGURAL
Lasarte i el seu entorn
Paolo Casagrande, Cap de cuina a Lasarte***
13.45 - 14.30
NOVA ZELANDA
Un viatge pel terroir de Nova Zelanda
Paula Cuenda, Sommelier a Vraba Restaurant America’s Cup
16.00 - 16.45
REGNE UNIT
"Britania made"
Nick Hold, Xef a INEOS Britania
17.15 - 18.00
ITÀLIA
"Paccheri allo scoglio"
Manuel Sanna, Xef a Luna Rossa Prada Pirelli
18.30 - 19.15
ESTATS UNITS D'AMÈRICA
Amèrica by Piel de Gallina: dues receptes imprescindibles
Maikol Roman Aguilera, Xef Executiu a Piel de Gallina
19.45 - 20.30
SUÏSSA
L'Art de la Raclette Suïssa
Pierre Yves Jorand, Consultor senior i membre de Alinghi Red Bull Racing
21.00 - 21.45
FRANÇA
Showcooking Orient Express Racing Team
Thibaut Viat, Cuiner a Orient Express Racing Team
DIUMENGE 9
RAÍZ CULINARIA - CASTILLA-LA MANCHA
Moderador: Jordi Domènech
12.30 - 13.00 / 17.30 - 18.00
ALBACETE - Tobarra: Miguelito de galtes
Antonio Martínez Bleda, Cap de cuina i propietari a Restaurante Frontera
13.15 - 13.45 / 18.15 - 18.45
CIUDAD REAL - Fuente el Fresno: Bacallà manxec
Andrés Rodríguez, Xef a Restaurante Cocktail Gourmet
14.00 - 14.30 / 19.00 - 19.30
CUENCA - Tarancón: Tradició, gastronomia i avantguarda
José Francisco Atienza Matas, Cap de cuina a Agrupación Provincial de Hostelería y Turismo de Cuenca
14.45 - 15.15 / 19.45 - 20.15
GUADALAJARA: Xai. Vida silvestre
Nacho Padín, Gerent i xef a Restaurante Fardel
15.30 - 16.00 / 20.30 - 21.00
TOLEDO: Tataki de cèrvol
Tomás Palencia García, Cap de cuina a Asador Palencia de Lara
Activitats en català o castellà. Accés gratuit fins completar aforament (places limitades)
SHOWCOOKING 2
DIJOUS 6
Moderador: Carme Gasull
17.15 - 18.00
Público, Cuina de Mercat: Mar i Muntanya al plat
Edgar Martínez i Xavi Nolla, Cap de cuina de Público i Asesor de vins Grupo Pantea
18.30 - 19.15
MYCIRCULARCOOKING – Alimentant el planeta: nens, cuina i sostenibilitat
Neus Saura, Directora de Producció i Vendes Mygranchef
19.45 - 20.30
CENTROS DE ARTE, CULTURA Y TURISMO DE LANZAROTE
Sabors volcànics de Lanzarote
Ángel Morales, Encarregat de cuina a Jameos del Agua
DIVENDRES 7
Moderador: Trinitat Gilbert
12.30 - 13.15
ESTRELLA DAMM
Taller de cerveses Damm
Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm
13.45 - 14.30
Cuina local amb rebost global
Germán Espinosa i Diego Mondragón, Xefs a Restaurant Mae Barcelona
16.00 - 16.45
Tast amb les àvies
Verónica Baena, Directora en Grandmas Cooking
Montse Rusinés
Cali Caparrós
17.15 - 18.00
GENERALITAT DE CATALUNYA
La relació entre l'alta cuina i els mercats
Carles Gaig, Xef a Gaig Barcelona
18.30 - 19.15
APEROL SPRITZ
Taller de tapes amb Gipsy Chef
Pablo Albuerne, Xef (Gipsy Chef)
19.45 - 20.30
GENERALITAT DE CATALUNYA
Taller de tall de sashimi, nigiris i makis
Mai Abiner i Albert Abelló, Xef i Gerent Nipó Sushi
DISSABTE 8
Moderador: Juan Carlos Valero
12.30 - 13.15
APEROL SPRITZ
Taller de tapes amb Gipsy Chef
Pablo Albuerne, Xef (Gipsy Chef)
13.45 - 14.30
ANDORRA, GASTRONOMIA D'ALTA MUNTANYA
La Vaca Bruna dels ramaders d'Andorra
Carles Flinch, Xef a Can Manel by Carles Flinch
16.00 - 16.45
GENERALITAT DE CATALUNYA
Els menuts gourmet
Francisca i Rosa Gabaldà, Propietàries a Menuts Rosa
17.15 - 18.00
ESTRELLA DAMM
Taller de cerveses Damm
Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm
18.30 - 19.15
SEGURA VIUDAS
Platillos by Segura Viudas & Hofmann
Franco López i Diego Grimberg, Xef i Xef Executiu a Escuela Hofmann
19.45 - 20.30
ANDORRA, GASTRONOMIA D'ALTA MUNTANYA
Gastronomia Andorrana
Roger Biosca, Xef a Hotel Isard
DIUMENGE 9
Moderadora: Rais Steve
12.30 - 13.15
SEGURA VIUDAS
Tast de 3 vins Homenaje
Gloria Collell, Wine Expert de Segura Viudas
13.45 - 14.30
ROYAL HIDEAWAY HOTELS & RESORTS
Cuina aragonesa creativa en un viatge en tren per la història
Eduardo Salanova, Xef i Director Gastronòmic a Canfranc Estación, a Royal Hideaway Hotel (Osca, Aragó)
17.15 - 18.00
GENERALITAT DE CATALUNYA
Cremant mites
Marta Morales i Daniel de Cruz, Gerents a Carnisseria De Cruz Morales
18.30 - 19.15
ANDORRA, GASTRONOMIA D'ALTA MUNTANYA
Productes artesans d'Andorra
Lluís de Juan, Representant a Productes Agrícoles i Artesans d'Andorra
Activitats en català o castellà. Accés gratuit fins completar aforament (places limitades)
COPA AMÈRICA A BARCELONA
Dotze cultures, dotze gastronomies
Selecció de 12 tapes en representació dels 12 països presents a la regata
NOVA ZELANDA
Pavlova de maduixa i nata
REGNE UNIT
Pastís de llimona amb crumble
SUÏSSA
Fondue de formatge
ITÀLIA
“Paccheri allo scoglio”
EUA
Croqueta caesar
FRANÇA
Ostra a la meunière
ESPANYA
Patates braves de sobrassada picant
PAÏSOS BAIXOS
Amanida d´endívia amb crema àcida i verat fumat
CANADÀ
Roll de llagostí i duxelle de bolets
ALEMANYA
Kartoffelsalat, amanida de patates amb salsitxa i mostassa
SUÈCIA
Köttbullar, mandonguilles sueques amb salsa de tomàquet
AUSTRÀLIA
Torrada de pa amb rillette de xai, nou de macadàmia 4 èpices
Així va ser Tast a la Rambla 2024
Tast a la Rambla en imatges