Apertura_Tast-a-la-Tambla2023edit

8 – 11 DE JUNY 2023

9a Setmana de Gastronomia de Barcelona

Enguany a la Plaça de Catalunya: al rovell de l’ou. A la Plaça de Catalunya que és principi o final de La Rambla, que és també el cor obert de Barcelona. Amb 30 dels millors i més reconeguts restaurants i bars gastronòmics de Barcelona, sis pastisseries, la zona de vins de  “Catalunya, on el vi és cultura”, la barra gastronòmica Saborea Lanzarote, i un munt de showcookings per assaborir també Castella-la Manxa, Múrcia, Astúries i Catalunya. A més, hi haurà demostracions en viu de grans cuiners, tasts de vins, cerveses, vermuts i fins i tot un tast a cegues dut a terme per l’ONCE.

Cuines creatives del món i tradicionals en format de tapes i dolços amb música en directe. Tot, en aquesta edició 2023 al punt neuràlgic de la ciutat, al rovell de l’ou de Barcelona: la Plaça de Catalunya, on comença i acaba La Rambla.

Perquè el Tast és La Rambla.

HORARIS

Dijous

 12.00 a 22.00

Divendres i dissabte

12.00 a 00.00

Diumenge

12.00 a 22.00

LLOC

Plaça de Catalunya

RESTAURANTS I PASTISSERIES

Família Nuri

David Noguera

Arròs de secret i bolets amb maionesa de kimtxi i llima

Casa Xica

Raquel Blasco i Marc Santamaría

Arròs fregit amb porc a la cantonesa i kimtxi

Pastisseria Escribà

Christian Escribà

Barcelona és l’hòstia; sablé de mantega i cremòs de xocolata banyat amb xocolata 70 %

Restaurant Moka

Marc López

Botifarra del Perol amb cremós de mongeta blanca

Restaurant Informal by Marc Gascons

Alejandro Loaiza

Brioix amb mantega fumada, salmó, mango, curri verd i cotnes de Ral d’Avinyó

Restaurant Telefèric Barcelona

Aziza El Bachiri

Brioix de tàrtar de tonyina marinat, guacamole, maionesa de llima, chipotle i ceba crispy

Mirch – indian garito

Ivan Surinder

Brioix de xai madràs, salsa de iogurt amb menta i cogombre envinagrat

Casa de Vivi – Fauna Restaurant

Jordi Delfa

Bunyols de bacallà amb llima i mel

Don Giovanni

Manuel Valverde

Burrata caramel·litzada fumada

Nectari Restaurant

Jordi Esteve

Caneló de salmó salvatge d’Alaska amb guacamole

CentOnze

Devis Vici

Cannolo Mediterrani

Cecconi’s

Andrea de Benedictis

Cavatelli a la Norcina i tòfona negra

L’Atelier

Eric Ortuño y Ximena Pastor

Cornet gelat Reus

Cerveseria Canaletes

Adrián Vega

Costella ibèrica en salsa BBQ catalana

Casa Amàlia 1950

Oriol Samitier

Croqueta de pernil ibèric de gla / DOP Los Pedroches

Restaurant La Pau

Xavier del Amor

Donnutburguesa

Tapas 24

Carles Abellán

“Ensaladilla” russa

Bodega Amposta

Txema Martínez

Entrepà de botifarra, pa amb tomàquet i allioli

Foodlona by Miquel Antoja

Miquel Antoja

Entrepà de calamars a l’andalusa amb fulles fresques i maionesa cítrica

The Fish and Chips Shop

Magid & Mani Alam

Entrepà de gambes a l’allet amb pa de Pa de Kilo i allioli suau

Pepa Tomate

Josep Carbonell

Esferes cruixents de tàrtar de salmó i alvocat

Oriol Balaguer

Oriol Balaguer

Exòtic: mousse de xocolata cruixent amb sorbet exòtic

Sant Croi By Albert Roca

Albert Roca

Fem una birra? Gelat de Voll Damm, préssec saltejat, avellana, caramel salat i escuma de te blanc

Pastisseria Mervier Canal

Lluís Estrada

LemonPie

Ceviche 103

Manuel Alvarado

Llet de tigre carretillera amb llardó de calamar

Gaig Barcelona

Carles Gaig

Melós amb suc i formatge del Cadí

Dos Pebrots

Takeshi Somekawa i Albert Raurich

Mollete casolà de porc ibèric a l’ “orza

Compartir Barcelona

Oriol Castro/ Eduard Xatruch / Mateu Casañes /Nil Dulcet

Ou de polleta amb escuma de patata i oli de tòfona negra

Piel de Gallina

Naikol Andrés Román

Pollastre cruixent Seül

Hotel Almanac Restaurante Virens

Rodrigo de la Calle

Pollastre rostit a la llenya amb salsa huacatay

Babula Bar 1937

Alfredo Rodriguez Samaniego

Rotllet cruixent de vedella, beixamel sukiyaki, demi-glace umami i cruixent d’avellana amb cacau

Xuba Tacos

Antonio Sáez

Taco de cochinita pibil

La Güerita Mexicana

Almudena Olvera i Renato Guiomar

Taco de lluç cruixent amb maionesa de chipotle i xili morita, pic de gall i un toc de llima

Bar Alegria

Tomás Abellan

Truita trufada del Bar Alegria

Taberna Kamikaze

Enric Buendía i Aristides Ribalta

Udon Chilli Crab

Espaisucre

Jordi Butrón

Xocolata 70% + menta + llimona + gerds

ACTIVITATS MUSICALS

DIJOUS 8

18.30 a 19.30

Grupo Aldala

20.30 a 21.30

Grupo Aldala

DIVENDRES 9

13.00 a 15.00

DJ Edd Blond

18.30 a 19.30

DJ Edd Blond

20.30 a 21.30

Grupo Mariscal

22.30 a 23.30

Escudero Sax

DISSABTE 10

13.00 a 15.00

DJ Edd Blond

18.30 a 19.30

DJ Edd Blond

20.30 a 21.30

Grupo Mariscal

22.30 a 23.30

Escudero Sax

DIUMENGE 11

13.00 a 15.00

DJ Edd Blond

18.30 a 19.30

DJ Edd Blond

20.30 a 21.30

La Banddarra

PARTICIPANTS

Restaurants i Pastisseries

Restaurants

Babula Bar 1937

Bar Alegria

Bodega Amposta

Casa Amàlia 1950

Casa de Vivi – Fauna Restaurant

Casa Xica

Cecconi’s

CentOnze

Cerveseria Canaletes

Ceviche 103

Compartir Barcelona

Don Giovanni

Dos Pebrots

Família Nuri

Foodlona by Miquel Antoja

Gaig Barcelona

Hotel Almanac Restaurante Virens

La Güerita Mexicana

Mirch – indian garito

Nectari Restaurant

Pepa Tomate

Piel de Gallina

Restaurant Informal by Marc Gascons (Serras Barcelona)

Restaurant La Pau

Restaurant Moka

Restaurant Telefèric Barcelona

Taberna Kamikaze

Tapas 24

The Fish and Chips Shop

Xuba Tacos

Pastisseries

Espaisucre

L’Atelier

Oriol Balaguer

Pastisseria Escribà

Pastisseria Mervier Canal

Sant Croi By Albert Roca

 

Altres espais

Catalunya, on el vi és cultura

Selecció de vins i escumosos de Catalunya de la mà de:

Celler Cesca Vicent

Celler Ronadelles

Clos Pons (Grup Pons)

Juvé & Camps 

Maset

Mas Rodó Vitivinícola

Montrubí

Vins i Caves Portell

Estrella Damm

Cerveses, aigua i refrescs

Saborea Lanzarote

Experiència Gastronòmica guiada a través d’un àpat informal maridat amb vins del volcà & Botiga de productes i degustacions

Cinzano/Aperol Spritz

Vermuts, aperitius i còctels amb vermut

S.Pellegrino

Aigua mineral natural amb gas S.Pellegrino & Focaccia PA DE KILO de tomàquets cherry i olives amb stracciatella di burrata i porchetta

Museu de Cera de Barcelona

Fotografia’t amb alguns dels millors cuiners de Catalunya!

Photocall Makro

Homenatge a l’hostaleria catalana

PROGRAMA D’ACTIVITATS

SHOWCOOKINGS I TASTOS

SHOWCOOKING 1

DIJOUS 8

Moderador: Jordi Domènech

17.00 - 17.45

Casa de Vivi - Fauna Restaurant

Jordi Delfa, Xef executiu a Casa Vivi - Fauna - Hotel Kimpton Vividora*

18.00 - 18.45

La cuina italiana per Andrea Tumbarello

Andrea Tumbarello, Xef a Don Giovanni

19.00 - 19.45

Tablafina NH Collection GH Calderón

Joel Tomás, Xef executiu a Tablafina

20.00 - 20.45

10 anys de "Terraza Martínez"

Juanba Agreda, Director gastronòmic LRDM

DIVENDRES 9

1001 SABORES - REGIÓN DE MURCIA

Moderador: Daniel Arbòs

12.30 - 13.45

1.001 Sabores Región de Murcia (activitat sota invitació)

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

14.00 - 14.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

15.00 - 15.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

16.00 - 16.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

17.00 - 17.45

Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia

Antonio Chacón, Sommelier

18.00 - 18.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

19.00 - 19.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

20.00 - 20.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

21.00 - 21.45

1.001 Sabores Región de Murcia

María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz

DISSABTE 10

ASTURIAS, COCINA DE PAISAJE

Moderador: Lluis Bofill

12.30 - 13.30

Innovació des de la tradició

Carlos Gallego, Cap de cuina i propietari a Los LLaureles

14.00 - 15.00

Cuenca Minera Señaldá

Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu

15.30 - 16.30

Cuina de paisatge a 4 mans

Carlos Gallego, Cap de Cuina i propietari a Los LLaureles

Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu

18.00 - 19.00

Innovació des de la tradició

Carlos Gallego, Cap de cuina i propietari a Los LLaureles

19.30 - 20.30

Cuenca Minera Señaldá

Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu

21.00 - 22.00

Cuina de paisatge a 4 mans

Carlos Gallego, Cap de Cuina i propietari a Los LLaureles

Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu

DIUMENGE 11

RAÍZ CULINARIA CASTILLA -

LA MANCHA

Moderador: Lluis Bofill

12.30 - 13.00 / 17.30 - 18.00

ALBACETE: "Miguelito" de braó rostit amb compota de poma rostida, amb menta i crema de bolets

Antonio Cuerda, Xef a Restaurante Cuerda

13.15 - 13.45 / 18.15 - 18.45

CIUDAD REAL: Llom de cérvol infusionat amb romaní i farigola, lacat amb mel de Jara

Andrés Rodríguez i José Ángel Sánchez, Xefs a Restaurante Cocktail Gourmet

14.00 - 14.30 / 19.00 - 19.30

CUENCA: Orza manxega amb farinetes veganes safrà i all negre

José Francisco Atienzas i José Javier Moreno, Docent i Cap de cuina a Espacio Gastronómico La Martina

14.45 - 15.15 / 19.45 - 20.15

GUADALAJARA: Llom de sardina fumada amb salsa de soja, mel i anisats

Adrián Romanillos, Gerent i xef a Zúbar

15.30 - 16.00 / 20.30 - 21.00

TOLEDO: Torrija de porc senglar escabetxat, maduixa osmotitzada en cervesa i confitura d'albergínia

Jesús Ángel Rodríguez, Cap de cuina a Alfileritos 24

Activitats en català o castellà. Accés gratuit fins completar aforament (places limitades)

SHOWCOOKING 2

DIJOUS 8

Moderador: Carme Gasull

12.30 - 13.15

Acte inaugural

16.00 - 16.45

Grandmas Cooking Barcelona

Montse Rusinés, Nuria Isanda, Verónica Baena

17.15 - 18.00

Sostenibilitat Af i solidaritat

Andrés Torres, Xef i propietari a Casa Nova (Estrella Verda)

18.30 - 19.15

Steak tàrtar, amaniments i matisos

Pablo Tomás, Cap de cuina a Sintonia- Hotel Gallery

DIVENDRES 9

CATALUNYA, ON EL MENJAR ÉS CULTURA

Moderador: Lluis Bofill

12.30 - 13.15

Arrossos des de Pals fins al Delta de l'Ebre

Carles Gaig, Xef i propietari a Restaurant Gaig

13.30 - 14.15

Cuina amb productes primaris del Bages i El Berguedà

Joseba Cruz, Xef i propietari a Le Clandestin

14.30 - 15.15

Projecte Mans. Artesania, Sostenibilitat & Natura

Vicent Guimerà, Xef i propietari a l'Antic Molí*

17.00 - 17.45

Cuina mediterrània Km.0

Carlota Claver, Xef i propietària a Restaurant La Gormanda

18.00 - 18.45

El bacallà a la cuina catalana

Núria Gironés, Xef a Restaurant Ca L'Isidre

19.00 - 19.45

Aplicacions de l'oli d'oliva a la cuina contemporània

Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona

20.00 - 20.45

La cuina de l'Empordà. El mar i muntanya

Marc Gascons, Xef i propietari a Els Tinars *

DISSABTE 10

Moderador: Salvador García Arbòs

12.30 - 13.15

Cinzano: taller de tapes amb Miquel Antoja de Foodlona

Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona

13.45 - 14.30

Tast "Catalunya, on el vi és cultura"

Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat

16.00 - 16.45

Tast a cegues: una experiència sensorial amb molt de gust

Maru Bercedo Sanz, Tècnic de rehabilitació

17.15 - 18.00

Taller de cerveses Damm

Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm

18.30 - 19.15

Tast "Catalunya, on el vi és cultura"

Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat

19.45 - 20.30

La Textil Collective, intenció i cerca

Pablo Lagrange i Lucía Aguilar, Cap de cuina i segon de cuina a La Textil

DIUMENGE 11

Moderadora: Tana Collados

12.30 - 13.15

Aperol Spritz: taller de tapes amb Miquel Antoja de Foodlona

Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona

13.45 - 14.30

Tast "Catalunya, on el vi és cultura"

Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat

16.00 - 16.45

De tapes amb l’Echegaray de Poblenou

Beltrán Sastres, Xef i propietari a Echegaray

17.15 - 18.00

Taller de cerveses Damm

Marta Sanz, Responsable d’anàlisi sensorial i mestra cervesera des de 2007 a Damm

18.30 - 19.15

Tast "Catalunya, on el vi és cultura"

Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat

Activitats en català o castellà. Accés gratuit fins completar aforament (places limitades)

TAST A LA RAMBLA EN IMATGES

PARTNERS

Organitzadors:

Promotors Institucionals:

Patrocinador principal:

Territori Convidat:

Patrocinadors i col-laboradors:

Proveïdor oficial:

Mitjà col-laborador:

Amb el suport de:

Hotels oficials:

Entitats col-laboradores: