8 – 11 DE JUNY 2023
9a Setmana de Gastronomia de Barcelona
Enguany a la Plaça de Catalunya: al rovell de l’ou. A la Plaça de Catalunya que és principi o final de La Rambla, que és també el cor obert de Barcelona. Amb 30 dels millors i més reconeguts restaurants i bars gastronòmics de Barcelona, sis pastisseries, la zona de vins de “Catalunya, on el vi és cultura”, la barra gastronòmica Saborea Lanzarote, i un munt de showcookings per assaborir també Castella-la Manxa, Múrcia, Astúries i Catalunya. A més, hi haurà demostracions en viu de grans cuiners, tasts de vins, cerveses, vermuts i fins i tot un tast a cegues dut a terme per l’ONCE.
Cuines creatives del món i tradicionals en format de tapes i dolços amb música en directe. Tot, en aquesta edició 2023 al punt neuràlgic de la ciutat, al rovell de l’ou de Barcelona: la Plaça de Catalunya, on comença i acaba La Rambla.
Perquè el Tast és La Rambla.
HORARIS
Dijous
12.00 a 22.00
Divendres i dissabte
12.00 a 00.00
Diumenge
12.00 a 22.00
LLOC
Plaça de Catalunya
RESTAURANTS I PASTISSERIES
Família Nuri
David Noguera
Arròs de secret i bolets amb maionesa de kimtxi i llima
Casa Xica
Raquel Blasco i Marc Santamaría
Arròs fregit amb porc a la cantonesa i kimtxi
Pastisseria Escribà
Christian Escribà
Barcelona és l’hòstia; sablé de mantega i cremòs de xocolata banyat amb xocolata 70 %
Restaurant Moka
Marc López
Botifarra del Perol amb cremós de mongeta blanca
Restaurant Informal by Marc Gascons
Alejandro Loaiza
Brioix amb mantega fumada, salmó, mango, curri verd i cotnes de Ral d’Avinyó
Restaurant Telefèric Barcelona
Aziza El Bachiri
Brioix de tàrtar de tonyina marinat, guacamole, maionesa de llima, chipotle i ceba crispy
Mirch – indian garito
Ivan Surinder
Brioix de xai madràs, salsa de iogurt amb menta i cogombre envinagrat
Casa de Vivi – Fauna Restaurant
Jordi Delfa
Bunyols de bacallà amb llima i mel
Don Giovanni
Manuel Valverde
Burrata caramel·litzada fumada
Nectari Restaurant
Jordi Esteve
Caneló de salmó salvatge d’Alaska amb guacamole
CentOnze
Devis Vici
Cannolo Mediterrani
Cecconi’s
Andrea de Benedictis
Cavatelli a la Norcina i tòfona negra
L’Atelier
Eric Ortuño y Ximena Pastor
Cornet gelat Reus
Cerveseria Canaletes
Adrián Vega
Costella ibèrica en salsa BBQ catalana
Casa Amàlia 1950
Oriol Samitier
Croqueta de pernil ibèric de gla / DOP Los Pedroches
Restaurant La Pau
Xavier del Amor
Donnutburguesa
Tapas 24
Carles Abellán
“Ensaladilla” russa
Bodega Amposta
Txema Martínez
Entrepà de botifarra, pa amb tomàquet i allioli
Foodlona by Miquel Antoja
Miquel Antoja
Entrepà de calamars a l’andalusa amb fulles fresques i maionesa cítrica
The Fish and Chips Shop
Magid & Mani Alam
Entrepà de gambes a l’allet amb pa de Pa de Kilo i allioli suau
Pepa Tomate
Josep Carbonell
Esferes cruixents de tàrtar de salmó i alvocat
Oriol Balaguer
Oriol Balaguer
Exòtic: mousse de xocolata cruixent amb sorbet exòtic
Sant Croi By Albert Roca
Albert Roca
Fem una birra? Gelat de Voll Damm, préssec saltejat, avellana, caramel salat i escuma de te blanc
Pastisseria Mervier Canal
Lluís Estrada
LemonPie
Ceviche 103
Manuel Alvarado
Llet de tigre carretillera amb llardó de calamar
Gaig Barcelona
Carles Gaig
Melós amb suc i formatge del Cadí
Dos Pebrots
Takeshi Somekawa i Albert Raurich
Mollete casolà de porc ibèric a l’ “orza“
Compartir Barcelona
Oriol Castro/ Eduard Xatruch / Mateu Casañes /Nil Dulcet
Ou de polleta amb escuma de patata i oli de tòfona negra
Piel de Gallina
Naikol Andrés Román
Pollastre cruixent Seül
Hotel Almanac Restaurante Virens
Rodrigo de la Calle
Pollastre rostit a la llenya amb salsa huacatay
Babula Bar 1937
Alfredo Rodriguez Samaniego
Rotllet cruixent de vedella, beixamel sukiyaki, demi-glace umami i cruixent d’avellana amb cacau
Xuba Tacos
Antonio Sáez
Taco de cochinita pibil
La Güerita Mexicana
Almudena Olvera i Renato Guiomar
Taco de lluç cruixent amb maionesa de chipotle i xili morita, pic de gall i un toc de llima
Bar Alegria
Tomás Abellan
Truita trufada del Bar Alegria
Taberna Kamikaze
Enric Buendía i Aristides Ribalta
Udon Chilli Crab
Espaisucre
Jordi Butrón
Xocolata 70% + menta + llimona + gerds
ACTIVITATS MUSICALS
DIJOUS 8
18.30 a 19.30
Grupo Aldala
20.30 a 21.30
Grupo Aldala
DIVENDRES 9
13.00 a 15.00
DJ Edd Blond
18.30 a 19.30
DJ Edd Blond
20.30 a 21.30
Grupo Mariscal
22.30 a 23.30
Escudero Sax
DISSABTE 10
13.00 a 15.00
DJ Edd Blond
18.30 a 19.30
DJ Edd Blond
20.30 a 21.30
Grupo Mariscal
22.30 a 23.30
Escudero Sax
DIUMENGE 11
13.00 a 15.00
DJ Edd Blond
18.30 a 19.30
DJ Edd Blond
20.30 a 21.30
La Banddarra
PARTICIPANTS
Restaurants i Pastisseries
Restaurants
Babula Bar 1937
Bar Alegria
Bodega Amposta
Casa Amàlia 1950
Casa de Vivi – Fauna Restaurant
Casa Xica
Cecconi’s
CentOnze
Cerveseria Canaletes
Ceviche 103
Compartir Barcelona
Don Giovanni
Dos Pebrots
Família Nuri
Foodlona by Miquel Antoja
Gaig Barcelona
Hotel Almanac Restaurante Virens
La Güerita Mexicana
Mirch – indian garito
Nectari Restaurant
Pepa Tomate
Piel de Gallina
Restaurant Informal by Marc Gascons (Serras Barcelona)
Restaurant La Pau
Restaurant Moka
Restaurant Telefèric Barcelona
Taberna Kamikaze
Tapas 24
The Fish and Chips Shop
Xuba Tacos
Pastisseries
Espaisucre
L’Atelier
Oriol Balaguer
Pastisseria Escribà
Pastisseria Mervier Canal
Sant Croi By Albert Roca
Altres espais
Catalunya, on el vi és cultura
Selecció de vins i escumosos de Catalunya de la mà de:
Celler Cesca Vicent
Celler Ronadelles
Clos Pons (Grup Pons)
Juvé & Camps
Maset
Mas Rodó Vitivinícola
Montrubí
Vins i Caves Portell
Estrella Damm
Cerveses, aigua i refrescs
Saborea Lanzarote
Experiència Gastronòmica guiada a través d’un àpat informal maridat amb vins del volcà & Botiga de productes i degustacions
Cinzano/Aperol Spritz
Vermuts, aperitius i còctels amb vermut
S.Pellegrino
Aigua mineral natural amb gas S.Pellegrino & Focaccia PA DE KILO de tomàquets cherry i olives amb stracciatella di burrata i porchetta
Museu de Cera de Barcelona
Fotografia’t amb alguns dels millors cuiners de Catalunya!
Photocall Makro
Homenatge a l’hostaleria catalana
PROGRAMA D’ACTIVITATS
SHOWCOOKINGS I TASTOS
SHOWCOOKING 1
Moderador: Jordi Domènech
17.00 - 17.45
Casa de Vivi - Fauna Restaurant
Jordi Delfa, Xef executiu a Casa Vivi - Fauna - Hotel Kimpton Vividora*
18.00 - 18.45
La cuina italiana per Andrea Tumbarello
Andrea Tumbarello, Xef a Don Giovanni
19.00 - 19.45
Tablafina NH Collection GH Calderón
Joel Tomás, Xef executiu a Tablafina
20.00 - 20.45
10 anys de "Terraza Martínez"
Juanba Agreda, Director gastronòmic LRDM
1001 SABORES - REGIÓN DE MURCIA
Moderador: Daniel Arbòs
12.30 - 13.45
1.001 Sabores Región de Murcia (activitat sota invitació)
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
14.00 - 14.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
15.00 - 15.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
16.00 - 16.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
17.00 - 17.45
Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia
Antonio Chacón, Sommelier
18.00 - 18.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
19.00 - 19.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
20.00 - 20.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
21.00 - 21.45
1.001 Sabores Región de Murcia
María Crespo i Miguel Ángel Albaladejo, Xefs a Perro Limón i Lariz
ASTURIAS, COCINA DE PAISAJE
Moderador: Lluis Bofill
12.30 - 13.30
Innovació des de la tradició
Carlos Gallego, Cap de cuina i propietari a Los LLaureles
14.00 - 15.00
Cuenca Minera Señaldá
Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu
15.30 - 16.30
Cuina de paisatge a 4 mans
Carlos Gallego, Cap de Cuina i propietari a Los LLaureles
Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu
18.00 - 19.00
Innovació des de la tradició
Carlos Gallego, Cap de cuina i propietari a Los LLaureles
19.30 - 20.30
Cuenca Minera Señaldá
Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu
21.00 - 22.00
Cuina de paisatge a 4 mans
Carlos Gallego, Cap de Cuina i propietari a Los LLaureles
Diego García, Cuiner i propietari a El Pintu
RAÍZ CULINARIA CASTILLA -
LA MANCHA
Moderador: Lluis Bofill
12.30 - 13.00 / 17.30 - 18.00
ALBACETE: "Miguelito" de braó rostit amb compota de poma rostida, amb menta i crema de bolets
Antonio Cuerda, Xef a Restaurante Cuerda
13.15 - 13.45 / 18.15 - 18.45
CIUDAD REAL: Llom de cérvol infusionat amb romaní i farigola, lacat amb mel de Jara
Andrés Rodríguez i José Ángel Sánchez, Xefs a Restaurante Cocktail Gourmet
14.00 - 14.30 / 19.00 - 19.30
CUENCA: Orza manxega amb farinetes veganes safrà i all negre
José Francisco Atienzas i José Javier Moreno, Docent i Cap de cuina a Espacio Gastronómico La Martina
14.45 - 15.15 / 19.45 - 20.15
GUADALAJARA: Llom de sardina fumada amb salsa de soja, mel i anisats
Adrián Romanillos, Gerent i xef a Zúbar
15.30 - 16.00 / 20.30 - 21.00
TOLEDO: Torrija de porc senglar escabetxat, maduixa osmotitzada en cervesa i confitura d'albergínia
Jesús Ángel Rodríguez, Cap de cuina a Alfileritos 24
Activitats en català o castellà. Accés gratuit fins completar aforament (places limitades)
SHOWCOOKING 2
Moderador: Carme Gasull
12.30 - 13.15
Acte inaugural
16.00 - 16.45
Grandmas Cooking Barcelona
Montse Rusinés, Nuria Isanda, Verónica Baena
17.15 - 18.00
Sostenibilitat Af i solidaritat
Andrés Torres, Xef i propietari a Casa Nova (Estrella Verda)
18.30 - 19.15
Steak tàrtar, amaniments i matisos
Pablo Tomás, Cap de cuina a Sintonia- Hotel Gallery
CATALUNYA, ON EL MENJAR ÉS CULTURA
Moderador: Lluis Bofill
12.30 - 13.15
Arrossos des de Pals fins al Delta de l'Ebre
Carles Gaig, Xef i propietari a Restaurant Gaig
13.30 - 14.15
Cuina amb productes primaris del Bages i El Berguedà
Joseba Cruz, Xef i propietari a Le Clandestin
14.30 - 15.15
Projecte Mans. Artesania, Sostenibilitat & Natura
Vicent Guimerà, Xef i propietari a l'Antic Molí*
17.00 - 17.45
Cuina mediterrània Km.0
Carlota Claver, Xef i propietària a Restaurant La Gormanda
18.00 - 18.45
El bacallà a la cuina catalana
Núria Gironés, Xef a Restaurant Ca L'Isidre
19.00 - 19.45
Aplicacions de l'oli d'oliva a la cuina contemporània
Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona
20.00 - 20.45
La cuina de l'Empordà. El mar i muntanya
Marc Gascons, Xef i propietari a Els Tinars *
Moderador: Salvador García Arbòs
12.30 - 13.15
Cinzano: taller de tapes amb Miquel Antoja de Foodlona
Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona
13.45 - 14.30
Tast "Catalunya, on el vi és cultura"
Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
16.00 - 16.45
Tast a cegues: una experiència sensorial amb molt de gust
Maru Bercedo Sanz, Tècnic de rehabilitació
17.15 - 18.00
Taller de cerveses Damm
Yan Maia Auad, Beer Sommelier a Damm
18.30 - 19.15
Tast "Catalunya, on el vi és cultura"
Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
19.45 - 20.30
La Textil Collective, intenció i cerca
Pablo Lagrange i Lucía Aguilar, Cap de cuina i segon de cuina a La Textil
Moderadora: Tana Collados
12.30 - 13.15
Aperol Spritz: taller de tapes amb Miquel Antoja de Foodlona
Miquel Antoja, Xef i propietari a Foodlona
13.45 - 14.30
Tast "Catalunya, on el vi és cultura"
Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
16.00 - 16.45
De tapes amb l’Echegaray de Poblenou
Beltrán Sastres, Xef i propietari a Echegaray
17.15 - 18.00
Taller de cerveses Damm
Marta Sanz, Responsable d’anàlisi sensorial i mestra cervesera des de 2007 a Damm
18.30 - 19.15
Tast "Catalunya, on el vi és cultura"
Gemma Muray, Sommelier a Gastroteca.cat
Activitats en català o castellà. Accés gratuit fins completar aforament (places limitades)
© Tast a la Rambla. Tots els drets reservats.